Recept: Cheesecake med kokosmousse och chokladcreme

image

God kväll finingar!
Här dyker jag in med ett superrecept som fick bra betyg av Allis på middagen igår och som jag själv är roligt nöjd med! Magiskt goooood!
Bakade den för några dagar sen så liiiite frusen va den men låt den tina lite så blir den magisk 🙂
Vill ni ha receptet?
EHM klart ki vill för ni kommer vilja göra dena i helgen, lovar 🙂

Cheesecake med kokosmousse och chokladcreme

Bottnen:
2-3 msk osötad äppelmos
9 st digestivekex

Kokosmousse:
1 äggvita
1 förpackning kokosmjölk
2 msk sukrin

Chokladmousse:
30 g steviachoklad
1 msk kakao
150 g philadelphiaost
2 msk sukrin
4 droppar choklad stevisdroppar

Gör såhär:

Bottnen:
Mixa digestivekexen med en stavmixer till ett mjöl och blanda sedan ner äppelmoset.
Rör om till en smet och tryck ut smeten i en springform. min va lite för stor så bara positivt om nu har en mindre.
Låt stå!

Kokosmousse:
Vispa äggvitan, kokosmjölken och sukrin till en lite fluffigare smet! Toppa digestivebottnen med kokosmoussen och ställ in i frysen i 45 minuter.

Chokladcreme:
Smält steviachokladen över vattenbad.
Blanda sedan philadelphiaost, kakao, sukrin och stevisdroppar innan du häller över den smälta chokladen.
Rör om till en slät créme och smeta redan över chokladcremen ovanpå kokosmoussen.

Min kokosmousse hade inte riktigt stelnat så blev en blandning ändå!;)

Över ringlade jag lite egengjord choklad som jag gjorde på 1/2 dl matolja, 1/2 dl kokosolja, 2-3 msk kakao och sukrin(smaka av efter sötma).
In i frysen och låt stelna!

MUMS!:)

image

image

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.